Stephanie : Kapitel 4

(alltid när det handlar om namn: kapitel X så är det om fotoflickorna alltså 10 år tidigare)
Stephanie såg ut över Central Park från sitt sovrum. Utsikten var magnifik. En utsikt som hon inte länge mer fick se på. Snart skulle hon se ut från ett helt annat fönster, inte från Världens absolut bästa stad ♥ .. tyvärr. Stephanie hade upplevt mer än mycket. I en svart klänning från Chanel skulle Stephanie ta avsked till hennes bästa vänner och senare till sina pojkvänner. Hennes mamma och pappa hade skiljt sig för flera år sedan tillbaka, men Stephanie hade aldrig tänkt sig att det skulle bli så här. Hennes pappa hade köpt ett hus på en ö för rika människor i Västindien. Hennes mamma hade träffat "John" som var en vänlig man, i alla fall så antog Stephanie det, eftersom hon ignorerat alla textmeddelanden som han skickat för att få "Äntligen träffa Michelles underbara dotter". Stephanie, den populäraste flickan på skolan, ALLTID snygg och elegant och som alltid uppförde sig bra, såg bra ut, även då hon var sjuk så var krossad. Nu var det offentligt. Hennes familj var splittrad, alltså var hon splittrad. Inte ens en egen villa vid Miami Beach skulle hjälpa. New York var hennes stad, det fanns ingen annan plats som Stephanie älskade så mycket som New York.
Stephanie tankar avbröts av att dörrklockan ringde. Stephanie kollade in sig i spegeln och gick långsamt ner för trapporna, elegant som vilken Upper East Side-bo som helst. Hon kollade in i kameran och sa till dörrvakten att släppa in hennes 5 vänner.
När de 5 vännerna klampade in så kramades det, skreks det och allt var i fullständig o-ordning.
Stephanie hatade o-ordning.
"Flickor, snälla lugna ner er, kom så går vi till festsalen. "
"NEJ!" tjöt flickorna till svar.
"Inte?" svarade Stephanie förbryllat.
"Vi går i förväg" sa de 5 vännerna fnissande.
När Stephanie släpptes in ca en halv timme senare(som Stephanie ägnat åt att internetshoppa) så hade vännerna satt upp en banderoll med texten 'HEJDÅ Stephanie VI KOMMER ATT SAKNA DIG-BEST FRIENDS FOR EVER AND ALWAYS! we miss you already'.
Steph rynkade på näsan men log åt flickorna.
"Så...rart" sade hon leende.
"Usch så smaklöst, en banderoll, Jag skulle ha fixat en bättre avskedsfest" tänkte Steph .
"Jag har bakat cupcakes!" sade Mary stolt.
"Nämen så..generöst, men jag är ju på min diet så tack men nej tack!" svarade Steph medan hon lade upp en (alkoholfri) drink åt sig.
När allt väl klarnat så förstod Stephanie att flytten kanske var en bra sak-hennes vänner var ju inte precis något att skryta med.. tänkte hon medan hon smuttade på sin drink.
(en av flickorna på fotot i prologen som är i "nutid" )


(Fortsättning i nästa inlägg)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0